Veel mensen weten het. Er zijn veel meer kruiden dan wat je in de winkels te koop ziet. Veel kruiden groeien gewoon om ons heen. Dat geeft mij in elk geval een goed gevoel. Je zult ervan versteld staan hoe gevarieerd je maaltijd kan zijn met alleen al een toevoeging van wilde planten/kruiden. Ook van keukenkruiden kun je soms meer gebruiken dan je denkt. Veel kruiden zijn twee of meerjarig en groeien ook graag in de volle grond of in een grote pot.
Mijn recepten zijn vooral bedoelt als aanleiding om met al het moois wat groeit aan de slag te gaan. De toevoegingen heb je meestal al in de keuken staan. Pluk je voor het eerst? Kijk goed waar je plukt. Niet vlak langs wandelpaden maar iets verder de natuur in (ivm honden) en niet langs autowegen. Zoek de plaatsen op waar het redelijk ongerept en schoon is. En neem alleen voor eigen gebruik.
Pluk en geniet!
Recept Paardebloembeignets
De jonge bladeren van deze plant zijn heerlijk in de salade!
Als je de wortel opgraaft deze droogt en vermaalt kun je er ook koffie van maken.
Beignets worden van de bloemen gemaakt.
Maak een beslag zoals je ook doet voor pannekoeken, de bloemen
kunnen dan door het beslag worden gehaald en direct worden gebakken.
Zorg dat je de planten gebruikt die niet met gif bespoten zijn.
Pluk ze het liefst uit je eigen tuin.