Over mij

Duurzaamheid vind ik belangrijk. Daarom print en drukt kittyblumcards alle kaarten op Biotop papier. Dit papier heeft het scandinavische Nordic Swan label en maakt geen gebruik van optische witmakers. Biotop is houtvrij, minder milieubelastend door een chloorvrije productie en zonder toevoegingen van kleurpigmenten. Om die reden zijn de kaarten en de enveloppen dus iets getint. Persoonlijk vind ik het ook iets chiquer staan.

Een van mijn grote inspiratiebronnen voor de tekeningen is onze tuin met kruiden en wilde planten. Ik ervaar het als een totaalervaring met geuren, structuren en natuurlijk de talloze kleurtinten die erin voorkomen. De tuin wordt bewoond door allerlei vogels, insecten, vlinders, bijen en libelles, kikkers, een mol en een egel. Veel planten en dieren vind je terug in mijn tekeningen en op de kaarten. Ik vind het een wonder om alles van zo dicht bij mee te mogen maken en deel dit samen met mijn lief Erik. Niet te vergeten is natuurlijk ons nieuwe hondje Mischa.

Mensen vragen me weleens hoe zo'n kaartje nou onstaat. Altijd met veel kijken en schetsen. De meeste tekeningen zijn bedoelt als illustratie. Ik let hierbij op of ze direct communiceren; in een oogopslag duidelijk zijn. Is een tekening af dan scan ik hem zo snel mogenlijk in en bewerk hem eventueel verder in Photoshop.

Sommige tekeningen of schilderijen wil ik graag delen met meer mensen, die komen dan ook op een kaartje. 

De vlinderkaartenserie heb ik bijna helemaal op de computer gemaakt. De basis was een zwart-wit inkttekening die ik verder uitsluitend digitaal bewerkt heb. Hiervan heb ik ook digitale bestanden welke desgewenst groter kunnen worden afgedrukt op papier of ander materiaal.  

De kaartjes zijn geprint bij  t Hartje Groningen.

 

        

Betaalmogelijkheden

   

© 2014 - 2023 kittyblumcards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel