Werkwijze

Mensen vragen me weleens hoe zo'n kaartje nou onstaat. Altijd met veel kijken en schetsen. De tekeningen zijn bedoelt als illustratie. Ik let hierbij op of ze direct communiceren; in een oogopslag duidelijk zijn. Is een tekening af dan scan ik hem zo snel mogenlijk in en bewerk hem eventueel verder in Photoshop.

Bij de kunst kaarten van mijn schilderijen kijk ik achteraf of het werk ook geschikt is voor een ansichtkaart.  Sommige werken zijn 1 bij 1 meter en in het echt natuurlijk veel mooier. Verf op groot formaat heeft een andere 'feel' als een reproductie. Omdat ik het toch ook een fijn idee vind dat meer mensen ze kunnen zien heb ik sommige ervan op papier laten printen.

De vlinderkaartenserie heb ik bijna helemaal op de computer gemaakt. De basis was een zwart-wit inkttekening die ik verder uitsluitend digitaal bewerkt heb. Hiervan heb ik ook digitale bestanden welke desgewenst groter kunnen worden afgedrukt op papier of ander materiaal.  

De portretten van knuffels zijn onstaan omdat ik - in opdracht- mee heb gedaan aan veilingen via de ABnAmro voor Child Right. Hieruit, en vanuit mensen uit de buurt, ontstonden talloze kleine portretjes van knuffeldieren met ook de bedoeling er ansichtkaarten van te maken.

De vierkante kaartjes zijn geprint en de staande kaartjes zijn gedrukt bij resp. t Hartje Groningen en Drukkerij De Marge Groningen.

© 2014 - 2020 kittyblumcards | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel